Wie doet mee?

De Leersafari is bedacht door Ank Dierckx, Hans de Zwart, Marcel de Leeuwe. Op deze pagina vindt u de deelnemers. De coaches dit jaar zijn:

Marcel de Leeuwe & Cherida Louz


Marcel de Leeuwe – Leersafari coach

Marcel2013_100x100.jpgMarcel kijkt al 20 jaar met een onderwijskundig kritische blik naar e-Learning. Hij gelooft in het ontwerpen van krachtige leerervaringen en heeft bij e-Learning bedrijven en educatieve uitgeverijen veel ervaring opgedaan en veel slechte/zielloze e-Learning gezien. Hij gelooft dat het anders kan en moet! Sinds 8 jaar werkt hij als onafhankelijk e-Learning adviseur en trainer (zie www.leerbeleving.nl). De Leeuwe heeft samen met Hans de Zwart en Job Bilsen al vaak over DIY Learning of zelfgeorganiseerd leren geschreven en op nationale en internationale congressen workshops verzorgd over deze manier van leren.

Hij deelt zijn kennis en ervaring graag op verschillende manieren: o.a. als redacteur van e-Learning.nl en als hoofddocent van twee e-Learning opleidingen: de Fontys post hbo-opleiding e-Learning en de SBO Opleiding Onderwijskundig e-Learning Ontwerper. Wil je wat energie losmaken dan kun je beginnen over concerten van Springsteen, goede films (zoals The Big Lebowski) en wijn drinken in het Retiropark in Madrid.  Twee jaar geleden verscheen het boek ‘Social learning en leren met social media‘ dat Wilfred Rubens en Marcel de Leeuwe hebben geschreven.Cherida Louz – Leersafari coach

Cherida is sinds negen jaar zelfstandig e-learning expert (zie www.bem-development.nl). Daarnaast werkt zij als operatieassistent in het ziekenhuis. In haar eigen bedrijf houdt zij zich met name bezig met het didactisch adviseren op het gebied van blended leertrajecten binnen diverse organisaties zoals zorgorganisaties, uitgeverijen, non-profit organisaties etc.

Door de unieke combinatie van e-learning expert en operatieassistent weet zij als geen ander dat leren binnen organisaties veel meer kan bieden dan alleen e-learning. Zij wordt blij van samen met professionals brainstormen over innovatieve leeroplossingen zoals zelfgeorganiseerd leren. Haar motto is ” Leren moet vooral leuk zijn”.


Karin Raaijmakers

Karin Raaijmakers, een optimistische en enthousiaste Adviseur Learning & Development! Vanuit mijn achtergrond in de toegepaste psychologie ben ik de richting opgegaan van het leren en ontwikkelen van mensen. Om mijn professionalisering vorm te geven volg ik een Master Learning & Innovation.

Ik ben werkzaam voor DPA, een landelijke detacheringsorganisatie. In deze organisatie ben ik verantwoordelijk voor onze DPA Academy. Onze missie is ‘improving your performance’. Ik geloof dat het verlangen om te leren en liefde voor leren iedereen verder brengt in het leven. Hier draag ik aan bij door leren voor iedereen zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken!


Orchid Hermsen

Ik ben Orchid Hermsen en werk als Opleidingskundige bij Savant Learning Partners. Als Opleidingskundige bij Savant houd ik me bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerk leertraject voor heel diverse organisaties. De ene dag zit ik in een werksessie met inhoudsdeskundige en bepalen we met elkaar leerdoelen voor een leertraject, de andere dag ontwikkel ik een e-learning module in aNewSpring, Articulate Storyline of Moodle. Ik ben benieuwd naar de alternatieve en actieve manier van de leren tijdens de leersafari. Ik heb er zin in!


Mirjam Brinkman

Ik ben Mirjam Brinkman als weekendhulp begonnen bij de Bijenkorf en na mijn studie doorgegroeid naar diverse leidinggevende posities in de winkel. Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar het service(hoofd) kantoor en ben daar werkzaam op de afdeling human resource development. Binnen ons team bestaande o.a. uit  4 adviseurs learning en development  ben ik sinds een jaar verantwoordelijk voor e-learning.   In mijn vak ben ik continue op zoek naar innovatieve leerinterventies die mensen op een prikkelende manier verder helpen in hun werk.


Isolde Snijders-Fietjé

Sinds 2006 ben ik werkzaam bij Zuyd Hogeschool. Na een aantal jaren de Masteropleiding Personal Leadership in Innovation and Change (PLIC) op het organisatorische vlak gecoördineerd te hebben heb ik in 2011 de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ik heb passie voor het bijdragen aan de ontwikkeling van studenten naar toekomstbestendige professionals en ben met veel plezier werkzaam als docent, trainer, projectbegeleider en studieloopbaan/stage begeleider binnen de opleiding People & Business Management (PBM). De opleiding is onderdeel van de faculteit management & recht en leidt studenten breed op in de domeinen van Economie, Management, Personeel & Organisatie, Recht, Financiën, Bestuurskunde, Overheidsmanagement en Zorgmanagement. Sinds september 2014 volg ik zelf de Master PLIC, een opleiding die me inspireert om mijn persoonlijke leiderschap verder te ontwikkelen en veranderingen in het onderwijs te volgen en initiëren. Met die reden ben ik eind vorig jaar toegetreden tot de curriculumcommissie van People & Business Management.


Brenda Visser

Van origine ben ik spoedeisende hulp verpleegkundige, Erasmus MC Rotterdam, en in die zin hou ik dus wel van een stevige uitdaging. De mooiste dienst op de spoedeisende hulp is tenslotte oudjaarsnacht. Dus toen ik deze leersafari langs zag komen dacht ik ook: dat is een mooie uitdaging. Ik ga hem aan! Tot vanmorgen, tweede paasdag. Toen dacht ik ineens: wil ik dit eigenlijk wel? De hele dag paraat met telefoon, laptop, mindmaps enz enz. Het is toch ook best spannend om samen met maar 10 anderen dit te doen; zullen niet alle ogen op mij gericht zijn? Maar, inmiddels tweedejaars opleidingskunde student, weet ik ook: je leert in je stretchzone, en niet in je comfortzone. En op dit congres wil ik vooral veel leren. Leren over leren. Mijn studie aan de HAN leert me ook al heel veel, maar op dit congres hoop ik vooral veel nieuwe trends op te pikken, de mensen erachter te leren kennen, te netwerken en veel mee te nemen. Inmiddels werk ik niet meer op de spoedeisende hulp. Ik werk als opleider aan de Erasmus MC Academie waar wij, met een team van 8 opleiders, verpleegkundigen opleiden voor de intensieve acute zorg. Daar ben ik verantwoordelijk voor de vervolgopleiding tot spoedeisende hulp verpleegkundige, trainingen, het coachen en begeleiden van studenten, en het maken van maatwerktrajecten voor diverse klanten. En voor mijn collega’s wil ik vooral ook veel mee nemen. Deze leersafari is daar volgens mij een uitgelezen manier voor. Ik ga morgen met veel plezier aan de slag op deze, toch wel spannende en intensieve, leersafari. Zetten jullie mijn jeep klaar??


Esther Christenhuis

Esther Christenhuis, sinds enkele jaren werkzaam als Onderwijskundig adviseur Onderwijstechnologie bij het UMC Utrecht. We hebben bij het UMC Utrecht een 4-jarig Onderwijs-ICT programma mogen uitvoeren om het onderwijs te versterken en te vernieuwen. Vanuit de visie van Blended Learning ondersteunen we de opleidingen en docenten. Het is een mooie opdracht, we hebben al veel bereikt en ontwikkeld, maar er is nog meer mogelijk. De komende tijd willen we ons ook gaan focussen op het effect en de effectiviteit van Blended Learning.


Elzbeth Wermer

Ik ben sinds 2000 werkzaam bij Zuyd Hogeschool en werk momenteel in diverse rollen (docent/coach/trainer/projectbegeleider) bij de Faculteit Management en Recht, bachelor People and Business Management (PBM) en Master Personal Leadership in Innovation and Change (PLIC). De uitdaging ligt voor mij in het ontwikkelen van onderwijs dat toekomstbestendig is en mensen inspireert en stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Dat het anders moet is duidelijk, hoe het er uit moet zien is een ontdekkingsreis. Inhoudelijk ben ik vooral bezig met veranderkunde en aangezien leren en veranderen dicht bij elkaar liggen hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren  tijdens de Leersafari.


Sarah Hollan

Mijn naam is Sarah Hollan en ik ben werkzaam bij Triamfloat als Learning & Development Consultant. Via Triamfloat heb ik verschillende projecten gedaan: Van het ontwikkelen van e-learning tot het adviseren over een nieuw te ontwerpen opleidingstraject. Elk project is verschillend en ik ben dan ook ervan overtuigd dat je met maatwerk vaak het meeste bereikt.


Saskia Wenniger

Mijn naam is Saskia Wenniger. Ik ben mediawetenschapper en adviseur leren, ontwikkelen en veranderen. Ik heb me gespecialiseerd in video en het gebruik van andere beeldende, creatieve, verhalende en interactieve vormen die leer en veranderprocessen kunnen ondersteunen.  Daarnaast werk ik als coach bij het vormgeven van persoonlijke leertrajecten

Na dat ik meer dan 12 jaar op dit vlak bij de Politie heb mogen werken ben ik nu ruim een jaar als zelfstandig ondernemer aan de slag. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door hoe de wereld soms in korte tijd vrij extreem verandert door wetenschap en techniek. Ik vind het mooi om te zien hoe men naar creatieve en flexibele vormen zoekt nu deze vloedgolf ook nadert voor de wereld van HR en onderwijs.


Jantine Heida

Jantine